Haringparty OVSE

jul 18, 2022

Volop energie op zonovergoten Haringparty

Het had geen mooiere dag kunnen zijn voor onze traditionele Haringparty. Op deze zonnige vrijdag 17 juni smaakte de haring bovendien ‘vertrouwd lekker’ en was-ie ‘bijzonder goed gefileerd’. Een uitstekende basis voor zo’n zeventig ondernemers en een aantal genodigde leden van de plaatselijke politiek om weer eens goed met elkaar in gesprek te gaan.

De locatie voor dit evenement was als vanouds bij De Heeren van Maarssen. Onder grote parasols serveerden dames in eigenwijze ‘Volendamse’ klederdracht daar de lekkerste vishapjes en bittergarnituur. Vanachter zijn kraam verzorgde Dirk Donselaar de Hollandse Nieuwe. Heerlijk in stukjes gesneden en dit jaar niet alleen met het vertrouwde snipperuitje, maar ook met parten zure bom en Amsterdamse uitjes on the side.

Bij de meeste aanwezigen gleden de ‘maatjes’ soepeltjes naar binnen. Toch was er ook een enkeling die moest bekennen helemaal niet van haring te houden. Zoals de kersverse D66-wethouder Dick Polman. Wel stoer dat hij zich liet overhalen om er toch eentje te proberen. Zonder uitjes dan, voor de pure beleving.

Speciaal welkom

De nieuwe OVSV-voorzitter Rijchart van Oord, die in april jl. het stokje overnam van Cees van den Oosten, hield een welkomstwoordje. “Geweldig om elkaar na twee jaar corona eindelijk weer live te ontmoeten”, sprak de voorzitter. “Dat is toch wel de kracht van de OVSV: elkaar ontmoeten, verbinden, en als het even kan: zaken doen.”

Zijn speciaal welkom ging naar de net benoemde en herkozen wethouders Karin van Vliet (Streekbelangen), Frank van Liempdt (Lokaal Liberaal), Arjan Wisseborn (VVD) en de eerder genoemde Dick Polman. Met een glas wijn of bier in de hand begaven zij zich, net als een aantal andere bekenden en minder bekenden uit het politieke veld, inmiddels tussen de lokale ondernemers. Burgemeester Ap Reinders was op dat moment nog in aantocht, maar ook hij voegde zich later losjes in het gezelschap.

Op het haringfestijn presenteerden zich deze keer relatief veel zzp’ers. Al dan niet omdat het ZZP-platform Stichtse Vecht zonder voorzitter en een te laag aantal leden helaas niet meer goed verder kan en omdat ook zij samenwerking en verbinding zoeken. Wellicht zorgen de eenpitters ook voor wat verjonging en nieuwe ideeën waarnaar het bestuur van de OVSV op zoek is.

Grappen en grollen
Omdat ‘vis moet zwemmen’ – meer dan eens gehoord – werd het langzaamaan steeds gezelliger op het terras en werd het grapgehalte hoger. Het mooie weer, de versnaperingen en het weerzien na lange tijd deden iedereen zichtbaar en hoorbaar erg goed.

Na deze lange en gezellige bijeenkomst kijken we nu al uit naar de volgende meeting na de zomervakantie. Op donderdag 15 september staat immers de jaarlijkse barbecue gepland bij Goudestein. Met college, gemeenteraad en een aantal uitgenodigde ambtenaren kan er dan door de ondernemers en de politici over en weer volop genetwerkt worden!

Meer lezen?

Meer weten?

©Monique Linnemann Taal & Tekst