Portfolio

Portfolio

Mijn ervaring met tekstwerk is breed. Voor sommige opdrachtgevers schrijf ik, voor andere redigeer ik en soms doe ik beide. Van journalistieke reportages en sfeerartikelen tot informatieve teksten en commerciële bijdragen. Hieronder vind je een overzicht van mijn werk en opdrachtgevers.

REDIGEREN / SCHRIJVEN

Journalistiek

Opdrachtgever

AD Utrechts Nieuwsblad
journalistiek • verslaggeving • eindredactie

Voor het AD Utrechts Nieuwsblad was ik meer dan tien jaar de lokale ogen en oren in Breukelen en Stichtse Vecht. Ik tekende het grote en kleine nieuws op, van perikelen rond gemeenteraads-verkiezingen tot plaatselijke issues en tradities.

Als freelance-eindredacteur zette ik voor het AD de puntjes op de i in zowel de papieren als de online versie van de krant. 

Redigeren

Eindredactie

Opdrachtgever

Gemeente Stichtse Vecht
financieel • eindredactie • consistentie

Voor de gemeente Stichtse Vecht redigeer ik lijvige notities zoals de jaarlijkse programmabegroting en de jaarrekening en meer. Aan deze stukken schrijven meerdere auteurs met verschillende schrijfstijlen mee. Mijn opdracht is om consistentie in stijl en woordkeus aan te brengen, passief taalgebruik om te buigen naar actief, spel- en taalfouten te corrigeren, kritisch mee te lezen en de leesbaarheid te vergroten. 

Schrijven / eindredactie

Sfeerreportage

Opdrachtgever

Ondernemersver. Stichtse Vecht
Sfeerreportage

Voor de Ondernemersvereniging Stichtse Vecht (OVSV) breng ik sinds medio 2022 verslag uit van de evenementen die zij organiseert. De jaarlijkse Haringparty was een leuke binnenkomer. De OVSV is voor ondernemers uit Maarssen, Breukelen, Loenen, Kockengen en omgeving en biedt onder meer netwerkgelegenheid voor bedrijven onderling en met overheden.

Redigeren

Eindredactie

Opdrachtgever

De Volharding
 eindredactie • ledenmagazine • human interest

Volharding Magazine is een kwartaaluitgave voor de ruim 24.000 leden van de Haagse uitvaartvereniging De Volharding. Ik verzorgde de eindredactie van 2016 tot 2021. Of nog nieuwe edities van het magazine verschijnen is onzeker.

Schrijven

Storytelling

Opdrachtgever

Vezet
storytelling • informatief

Mijn eerste opdracht als zelfstandige kwam van Vezet, de leverancier van de gesneden en verpakte groenten van Albert Heijn. Een gigaschrijfklus. Enerzijds storytelling, anderzijds data verzamelen. Hiervoor ging ik in gesprek met de groentetelers van AH in Nederland en België over hun passie en het bedrijfsproces. Een geweldige start.

Redigeren / schrijven

Human interest

Opdrachtgever

Delfts Leven
(eind)redactie • ledenmagazine • human interest

Delfts Leven is een magazine voor leden van uitvaartvereniging De Laatste Eer dat drie keer per jaar uitkomt. Ik verzorg sinds 2017 de eindredactie. Sinds 2021 verschijnen ook artikelen van mijn hand in Delfts Leven.

Schrijven

Pitches voor crowdfunding

Opdrachtgever

Geldvoorelkaar
korte teksten • pitches • zakelijk

Ik schrijf pitches voor grote en kleine ondernemers die investeerders zoeken voor een project via Geldvoorelkaar, een platform voor crowdfunding. Het kan gaan om een kleine ondernemer die zijn klanten iets meer wil bieden, maar ook om een internationaal bedrijf dat wereldwijd iets nieuws op de markt wil brengen. Voor eenpitter en allroundklusser Jarko Westerdijk schreef ik in 2020 deze pitch.

REDIGEREN / SCHRIJVEN

Verhalen

Opdrachtgever

Haven in Zicht
interview • human interest • achtergrond • informatief • eindredactie

Haven in Zicht is een lokaal magazine dat unieke en historische verhalen vertelt over Scheveningen-haven en de mensen die Scheveningen uniek maken. In de vier uitgaven die verschenen legde ik de laatste hand aan de tekst en schreef een aantal bijzondere artikelen op basis van interviews.

Redigeren

Bijschriften fotoboek

Opdrachtgever

HagaZiekenhuis
eindredactie • bijschriften • fotoboek

Studio Oostrum maakte voor het HagaZiekenhuis een prachtig fotoboek ter gelegenheid van de vernieuwbouw. Louter zwart-witbeelden, waarin de camera emoties, opmerkelijke details en onverwachte momenten van het dagelijks leven in het ziekenhuis vastlegde. De naam van het boek: ‘Wat het oog raakt’. Aan mij de eer om de bijschriften te perfectioneren.  

Meer weten?

Benieuwd naar het creatieve brein achter dit werk?

©Monique Linnemann Taal & Tekst