Burgemeester ontmoet Nieuwer Ter Aa’ers

24 mrt 21

NIEUWER TER AA. Met buitenplaatsen kan Nieuwer Ter Aa niet pronken. Wél met de plaatsen búiten, bedachten inwoners, toen burgemeester Mirjam van ’t Veld haar bezoek aan de kern aankondigde. Gisteren fietsten zij met de 42-jarige burgemeester van Stichtse Vecht door hun buitengebied.

Van ’t Veld bezoekt dit jaar alle twaalf kernen van Stichtse Vecht, de fusiegemeente bestaande uit het voormalige Breukelen, Loenen en Maarssen. De helft zit er na vandaag in Breukelen op. Na haar installatie als burgemeester vorig jaar, was het Van ’t Velds eigen idee om op deze manier inwoners te leren kennen en van hén te horen wat hun kern of wijk nu zo bijzonder maakt.

De inwoners van Nieuwer Ter Aa, vertegenwoordigd door de Klankbordgroep, leggen voor deze gelegenheid de nadruk op het buitengebied. Fietsend met de burgemeester over het Laantje, de Boterwal, de Bosdijk en Oukoop laten zij haar het natuurschoon van dit deel van de gemeente zien. ,,Hier was ik anders nooit gekomen,” zegt Van ’t Veld, om haar keus voor deze manier van kennismaken te onderstrepen. ,,Ik laat me verrassen. De invulling van het programma ligt bij de inwoners. Overal waar ik tot dusver ben geweest, in Nigtevecht, Kockengen, Maarssen-Dorp en Vreeland, laten mensen me zien waar ze trots op zijn. Vaak hebben ze dat met vereende krachten zelf bereikt. Je merkt hoe veel sociale samenhang, die we als gemeente willen bevorderen, er al is.”

Daarop is Nieuwer Ter Aa, met z’n circa vijfhonderd inwoners, geen uitzondering. Door inzet en betrokkenheid van inwoners kwam hier in 2010 dorpshuis Ons Genoegen, een multifunctionele accommodatie, tot stand. Hierin kregen onder meer de peuterspeelzaal, de bibliotheek en een fel begeerd winkeltje onderdak. Nu subsidies op de tocht staan, is het nog maar de vraag of het dorpshuis kan blijven bestaan. Het is één van de zorgen en aandachtspunten die tijdens de rondleiding de revue passeren.

Meer lezen?

©Monique Linnemann Taal & Tekst