Schrijven

Aanbod

Schrijven, dat kan toch iedereen? Nee, die vlieger gaat niet op. Aan woorden, deskundigheid en enthousiasme ontbreekt het vaak niet. Maar is je tekst ook te goed te volgen? En bereik je wíe en wát je wilt bereiken? Met een duidelijke, foutloze en lekker leesbare tekst verleid je jouw lezer om jouw hele verhaal te lezen. Je boodschap komt over. Ik help je daar graag bij. Ik kan jouw tekst schrijven of hem aanscherpen.

Schrijven taal & tekst

SCHRIJVEN

Overtuigend klare taal & tekst

Ik ben een ervaren tekstschrijver met een breed portfolio. Of het nu gaat om journalistieke reportages, sfeerartikelen, informatieve teksten of commerciële content, ik creëer pakkende teksten die uw doelgroep aanspreken en uw doelen behalen.

Interviews en reportages

Ik schrijf een begrijpelijke tekst op basis van een interview of deskresearch, afgestemd op de doelgroep. Dit kan een verhaal voor een magazines of krant zijn, maar ook een artikel voor een website. Ik zorg ervoor dat waardevolle informatie, leuke weetjes en nieuwe inzichten over het voetlicht komen en dat op prangende vragen een antwoord is te lezen.

Persberichten

Voor organisaties die met een nieuwtje in de publiciteit willen komen, schrijf ik een nieuwswaardig en objectief persbericht waarmee redacties van kranten, huis-aan-huis-bladen en andere media uit de voeten kunnen.  Concreet, met aandacht voor de 5 w’s – wie, wat, waar, wanneer en waarom – en voorzien van een quote van een betrokkene.

Over-ons-pagina

Een must op je website is de over-ons-pagina. Hier laat je zien wie je bent, wat je doet en waarom je dat doet. Deze informatie kan een potentiële klant nét het zetje geven om voor jou(w bedrijf) te kiezen. Ik schrijf een uitnodigende tekst met een goede mix van zakelijke en persoonlijke wetenswaardigheden, zodat klanten warm lopen voor jouw diensten of producten.

Schrijven

Tekst schrijven
picto taal & tekst

PORTFOLIO

Ik heb ervaring met vele soorten teksten. Informatieve teksten, lekkerleesverhalen, commerciële bijdragen. Denk aan tekst voor nieuwsbrieven, persberichten, pitches, websites en brochures, maar ook aan journalistieke reportages, sfeerartikelen en human interestverhalen.

REDIGEREN / SCHRIJVEN

Journalistiek

Opdrachtgever

AD Utrechts Nieuwsblad
journalistiek • verslaggeving • eindredactie

Voor het AD Utrechts Nieuwsblad was ik meer dan tien jaar de lokale ogen en oren in Breukelen en Stichtse Vecht. Ik tekende het grote en kleine nieuws op, van perikelen rond gemeenteraads-verkiezingen tot plaatselijke issues en tradities.

Als freelance-eindredacteur zette ik voor het AD de puntjes op de i in zowel de papieren als de online versie van de krant. 

Schrijven

Pitches voor crowdfunding

Opdrachtgever

Geldvoorelkaar
korte teksten • pitches • zakelijk

Ik schrijf pitches voor grote en kleine ondernemers die investeerders zoeken voor een project via Geldvoorelkaar, een platform voor crowdfunding. Het kan gaan om een kleine ondernemer die zijn klanten iets meer wil bieden, maar ook om een internationaal bedrijf dat wereldwijd iets nieuws op de markt wil brengen. Voor eenpitter en allroundklusser Jarko Westerdijk schreef ik in 2020 deze pitch.

Schrijven / eindredactie

Sfeerreportage

Opdrachtgever

Ondernemersver. Stichtse Vecht
Sfeerreportage

Voor de Ondernemersvereniging Stichtse Vecht (OVSV) breng ik sinds medio 2022 verslag uit van de evenementen die zij organiseert. De jaarlijkse Haringparty was een leuke binnenkomer. De OVSV is voor ondernemers uit Maarssen, Breukelen, Loenen, Kockengen en omgeving en biedt onder meer netwerkgelegenheid voor bedrijven onderling en met overheden.

Dat klinkt goed!

Wil je weten wat ik zoal geschreven en geredigeerd heb?

©Monique Linnemann Taal & Tekst