Een website en dan?

22 november 2011

Hoe zet een mens zichzelf onder druk? Voor het mens dat aan het woord is weet ik het wel. Zij laat een nieuw visitekaartje maken en zet er www op. Staat interessant natuurlijk. Dat moet het dan ook wel zíjn. En daar zit het spanningsveld. Want heel handig ben ik nog niet in de digitale wereld. Tuurlijk, ik mail, ik surf, ben druk met foto’s en twitter me suf, maar zo’n eigen website met blogs is een ‘eng’ stapje verder. Dus waarom verhaaltjes optekenen, als je toch niet weet hoe je ze plaatsen moet? Dat gaat nu veranderen. Als deze tekst ‘world wide’ staat, is stap één gelukt. Dat wil zeggen: zelfstandig. Want in eerdere fases had ik natuurlijk hulp. Die hulp wordt mij overigens onthouden als ik nu niet gauw iets publiceer. En zo geschiedde. Een schrijver kan nu eenmaal niet zonder druk.

Mijn nieuwe kaartje (zie afbeelding = achterkant) ging de wijde wereld in tijdens de expositie Gewoon Kunst! in De Danne Ateliers in Breukelen in november 2012. Daar exposeerde ik mijn houtfoto’s. In de loop der jaren veranderde mijn visitekaartje een paar keer van uiterlijk.

©Monique Linnemann Taal & Tekst